دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی
نوشته شده: سپیده خسروآبادی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در هنگام استفاده از اینترنت و اجرای برنامههای سنگین گوشی شما به صورت مداوم داغ شود. گرم شدن گوشی در بیشتر مواقع امری عادی به نظر میرسد سپیده خسروآبادی
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در هنگام استفاده از اینترنت و اجرای برنامههای سنگین گوشی شما به صورت مداوم داغ شود. گرم شدن گوشی در بیشتر مواقع امری عادی به نظر میرسد. اما اگر این اتفاق به صورت همیشگی بوده و گوشی همیشه در دستانتان داغ میشود باید به این نکته توجه داشته باشید که گوشی شما در وضعیت خوبی قرار ندارد. بیشتر مواقع علت گرم شدن گوشی پس از زدن به شارژ اتفاق میافتد و دلیل آن هم وجود جریان الکتریسیته در داخل دستگاه است. اما گرم شدن بیش از حد آن ممکن است که علتهای دیگری داشته باشد. در این مقاله از مجله اوبو با ما همراه باشید تا دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی را با هم بررسی کنیم.
دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی
وقتی دمای گوشی بالا میرود معمولاً این حرارت در سه قسمت از گوشی احساس میشود. اگر این حرارت در قسمت پشت آن زیاد باشد، دلیل اصلی آن گرم شدن بیش از اندازه باتری است. باتریهای لیتیومی به دلیل فشردگی مواد شیمیایی موجود در آن باعث حرارت میشوند. پس اگر احساس کردید که پشت قسمت پشت گوشی داغ کرده، باید به فکر تعویض باتری باشید. زیرا این باتری کم کم ظرفیت خودش را از دست میدهد.
اگر قسمت پایین گوشی شما داغ کرده، ممکن است مربوط به شارژری باشد که به گوشی وصل میشود. پس حتماً در هنگام خرید شارژر محصولاتی را خریداری کنید که اورجینال و مرغوب باشند. اما اگر داغ شدن گوشی در روی صفحه نمایش اتفاق میافتد به احتمال زیاد باتری و شارژر مشکلی نداشته و مشکل اصلی از خود گوشی است. این مشکل ممکن است مربوط به مشکلات نرم افزاری و یا اجرای برنامههای سنگین در بک گراند باشد. از دیگر دلایل رایج بالا رفتن دمای گوشی عبارتند از:
اجرای بازی های سنگین در طولانی مدت
اگر جزو افراد گیمر هستید و با گوشی خود زیاد بازی میکنید حتماً متوجه داغی قسمت پشت گوشی خود شدهاید و سعی در نادیده گرفتن آن داشته باشید. اما این این اتفاق میتواند زنگ خطری برای به مشکل خوردن در قسمت پردازنده گوشی باشد. برخی از بازیهایی با گرافیک بالا خصوصاً آنهایی که به صورت آنلاین هستند مصرف بیشتری در انرژی باتری و پردازنده دارند. به همین دلیل صفحه نمایش گوشی و یا قسمت پشت دستگاه بیش از حد داغ میشود.
تماشای محتوای آنلاین
دقیقاً مانند زمانی که با گوشی خود بازی میکنید، پلتفرمهای آنلاین هم باعث میشوند که انرژی زیادی از گوشی شما صرف شده و سبب داغ شدن بیش از حد گوشی شود. یوتیوب، نتفلیکس، اسپاتیفای و دیگر پلتفرمهای استریم محتوا به دلیل اینکه باید دادهها را به صورت آنلاین بگیرند پردازنده دستگاه را به شدت درگیر میکنند. در این حالت عواملی چون صفحه نمایش و اسپیکرهای گوشی نیز سبب داغ شدن بیش از حد گوشی میشوند.
تنظیمات گوشی
گاهی ممکن است برخی تنظیمات روی گوشی دلیل گرم شدن بیش از اندازه دستگاه هوشمندمان باشد و ما از آنها بیخبر باشیم. روشنایی بیش از اندازه صفحه نمایش، استفاده از والپیپرهای متحرک و امکاناتی از این دست باعث بالا رفتن درجه حرارت گوشی میشود. شما میتوانید هم برای رساندن دمای گوشی به اندازه نرمال و هم صرف انرژی کمتر از باتری، این تنظیمات را بهینه کنید. برای مثال روشنایی صفحه نمایش خود را روی حالت خودکار قرار دهید تا رفرش ریت صفحه نسبت به روشنایی مکانی که در آن قرار دارید تغییر کند.
آپدیت برنامهها
همیشه سعی کنید برنامههای موجود در گوشی خود را آپدیت نگه دارید. زیرا ورژنهای قدیمی ممکن است دارای بدافزار و یا باگی باشند که مستقیماً روی عملکرد گوشی شما تاثیر میگذارند. پس اگر نیاز به بروزرسانی دارند این کار را انجام دهید. همچنین در صورتی که آپدیت جدید برای آنها ارائه شده است بهتر است تا زمان آپدیت جدید از برنامه مورد نظر استفاده نکرده یا آن را از گوشی خود پاک کنید. برای اینکه دوباره به چنین مشکلی برخورد نکنید برنامههای خود را فقط از سایت های معتبر اندروید و آیفون دانلود کنید.
آپدیت سیستم عامل
یکی از دلایل داغ شدن گوشی مربوط به زمانی است که سیستم عامل گوشی خود را آپدیت میکنید. معمولاً وقتی گوشی بیش از اندازه داغ میشود و نمیتوانید دمای آن را پایین بیاورید دلیل آن مربوط به سیستم عامل جدیدی است که آن را اجرا کردهاید. آپدیت سیستم عاملها معمولاً با باگهای بسیاری همراه بوده که گوشی شما را تحت تاثیر قرار میدهند. بنابراین توصیه میکنیم زمانی که آپدیت جدیدی برای سیستم عامل گوشی خود دریافت میکنید، منتظر مانده و زمانی که آپدیت کوچک دیگری برای آن منتشر شد آن را نصب کنید.
ضربه خوردن گوشی
اگر گوشی شما بیش از اندازه داغ میشود و در چند روز اخیر به آن ضربه وارد شده است میتوان گفت یکی از دلایل داغ شدن گوشی شما همین امر است. ضربه دیدن گوشی شاید از لحاظ ظاهری مشکلی را برای آن ایجاد نکرده و سالم باشد، اما قطعات داخلی آن ممکن است آسیب دیده باشند و شما متوجه آن نشوید. این آسیب خودش را با داغ شدن گوشی نشان میدهد. پس اگر دلیل داغ شدن موبایل خود را ضربه دیدن آن میدانید حتماً برای تعمیر آن اقدام کنید تا صدمات بیشتری به آن وارد نشود.
شارژرهای نامرغوب
اگر مدتی است که از شارژر اورجینال گوشی خود استفاده نمیکنید و شارژر بیکیفیتی برای آن تهیه کردهاید احتمال داغ شدن گوشی افزایش مییابد. در این حالت تنها کاری که باید انجام دهید این است که شارژر خود را عوض کرده و از محصولات مرغوب و اورجینال استفاده کنید تا کیفیت و کارایی قبل به گوشی شما بازگردد. علاوه بر عین قطعات موبایل هنگام اجرا شدن قدرت خودشان را از باتری گوشی میگیرند. حال اگر هر کدام از این قطعات بیش از اندازه کار کنند باتری شروع به داغ شدن میکند. پس برای اینکه گوشی شما عملکرد مناسبی داشته باشد و انرژی کمتری از باتری مصرف کند، سعی کنید گوشی خود را تا ۸۰ درصد شارژ کنید و زمانی که در حال شارژ شدن است از آن استفاده نکنید.
دقت در خرید قاب گوشی
تا به اینجا متوجه شدیم که دلایل داغ شدن گوشی غیر عادی نبوده و ممکن است در همه گوشیها اتفاق بیافتد. اما چیزی که اهمیت دارد این است که گوشی شما بتواند گرمای تولید شده را خارج کند تا خنک شود. همه ما برای محافظت بیشتر از گوشی خود از قابهای مختلف استفاده میکنیم. حال اگر این قابها ضخامت زیادی داشته باشند گوشی شما به راحتی نمیتواند گرمای تولید شده را خارج کند. بنابراین ممکن است که به آن آسیب برسد. هنگام خرید قاب دقت کنید که از قابهای نازک و ظریف مانند قاب سیلیکونی استفاده کنید. بدین ترتیب هم از گوشی خود در برابر ضربه محافظت میکنید و هم مانع خروج گرما از گوشی نمیشوید.
جمع بندی
همانطور که خواندید داغ شدن گوشیهای اندروید و آیفون مشکلی است که تقریباً همه ما با آن مواجه شدهایم. به این موضوع هم دقت داشته باشید که هر چقدر گوشی شما پیشرفتهتر و قدرتمندتر باشد ممکن است که امکان داغ شدن آن بیشتر شود. در این مقاله سعی کردیم تعدادی از دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی را بررسی کنیم تا بتوانید مشکل گوشی خود را برطرف کنید. در نهایت امیدواریم که این روشها به شما کمک کرده و کمتر داغ شدن گوشی خود را احساس کنید.
اگر به دنبال اخبار روز دنیای دیجیتال هستید به خبرنامه ما بپیوندید